Apa itu “Vietnam visa upon arrival” (VOA)?

Posted by & filed under FAQ.

Apa itu “Vietnam visa upon arrival” (VOA)?

Apa itu “Vietnam visa upon arrival” (VOA)?

“Vietnam visa upon arrival” (VOA) bermaksud anda akan mendapat visa Vietnam sewaktu ketibaan di lapangan terbang antarabangsa Vietnam (lapangan terbang antarabangsa Noibai di Ibu Kota Hanoi, lapangan terbang antarabangsa TanSonNhat di bandar Ho Chi Minh, atau lapangan terbang antarabangsa Danang di bandar Danang) dengan kehadiran surat kelulusan dari imigresen Vietnam.

Untuk mendapatkan visa Vietnam sewaktu ketibaan, anda harus mendapatkan suatu surat kelulusan untuk memungut visa Vietnam anda setelah ketibaan di lapangan terbang. Sila klik hantarkan borang visa dalam talian untuk mendapatkan surat kelulusan dalam talian dengan kami.

Yang berikut adalah prosedur keseluruhan untuk mendapatkan visa Vietnam setelah ketibaan:

– Mendapatkan surat kelulusan untuk visa Vietnam sewaktu ketibaan di lapangan terbang dengan mengklik disini untuk mengisi borang dalam talian. Dalam masa 12 – 24 jam waktu pekerjaan setelah menerima pengesahan terakhir dan bayaran anda, kami akan menghantarkan anda suatu salinan surat kelulusan berserta kod untuk memungut visa Vietnam anda sewaktu ketibaan di lapangan terbang Vietnam.

– Cetak keluar surat kelulusan dan bawa bersama anda 2 gambar bersaiz 4x6cm untuk memungut visa anda di lapangan terbang. Jangan lupa untuk mencetak keluar surat kelulusan dan membawanya bersama anda.

– Yuran setem akan dibayar tunai secara terus di lapangan terbang : 25 USD / setiap orang untuk visa kemasukan tunggal atau 50 USD / setiap orang untuk visa kemasukan berganda.

Nota:

– Kami secara automatik akan menguruskan visa Vietnam sewaktu ketibaan  untuk mereka yang memasuki Vietnam melalui lapangan terbang.

– Sila hubungi kedutaan Vietnam untuk mendapatkan Visa di tangan terlebih dahulu jika anda ingin memasuki Vietnam melalui pelabuhan laut, jalan raya, atau melalui keretapi.

Comments are closed.