Internet dan Telefon Mudah Alih di Vietnam

Posted by & filed under Vietnam Travel Guide.

Internet dan Telefon Mudah Alih di Vietnam

Emel & Internet di Vietnam:

Perkhidmatan emel dan internet didapati di kebanyakan hotel dan tempat dan juga di kebanyakan internet kafe di Vietnam. Dan pada masa sekarang, teknologi ADSL (internet kelajuan tinggi) digunakan di beberapa hotel yang utama di bandar-bandar. Tetapi kami mengesyorkan anda tidak menggunakan internet awam untuk melihat akaun bank anda disebabkan terdapat banyak virus dan spyware!

Telefon mudah alih di Vietnam:

Di Vietnam, GSM hanya bergiat separuh sahaja, jadi telefon mudah alih anda boleh digunakan perkhidmatan pantauan di sini. Suatu cara mudah yang lain adalah dengan menyewa telefon mudah alih  dan membeli suatu kad prabayar (1 kad : VND 450 000 = USD 30). (Perkhidmatan ini disediakan di hotel anda atau di pusat servis telefon mudah alih di sepanjang jalan.)

Informasi Am Vietnam

Dengan visa Vietnam yang ringkas dan mudah, mengapakah tidak anda melancong ke Vietnam untuk melihat kecantikan tersembunyi Vietnam, Negara Vietnam yang terindah dan masyarakat yang mesra.

Related Posts

Iklim & Cuaca Vietnam

On

Iklim & Cuaca Vietnam Vietnam mempunyai iklim tropika, yang mana dicirikan oleh banyak cahaya matahari,… more →

Peraturan Kastam Vietnam

On

Peraturan Kastam Vietnam Swaktu ketibaan di Vietnam, anda mesti mengisi borang ketibaan-berlepas yang berwarna putih… more →

Comments are closed.